Audio died...but revived - Infiniti Q60 Forum
User Tag List

 12Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 25 (permalink) Old 02-13-2017, 09:32 PM Thread Starter
Senior Member
 
Z74Q60's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Indiana
Posts: 175
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
(Thread Starter)
Audio died...but revived

Has anyone had the audio system go dead yet? All of the on screen stuff seemed normal, just no sound from any mode. I scrolled through the settings to see if anything looked wrong, but it all checked out. So I rebooted the system, nothing happened. Then I rebooted it a second time and everything came back to life. I have seen the posts about the navigation screen going blank and needing a reboot (happened to me once but came back by just restarting), maybe the audio suffers a similar problem??? This thing gets a knot in it's shorts pretty easily.

1974 260Z 2+2..Original owner
1989 Maxima SE...Gone
1990 300ZX NA...Gone
1990 300 ZX TT...Gone
2002 Infiniti Q45
2009 370Z...Gone
2017 Infiniti Q60 RS400 AWD
Z74Q60 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 25 (permalink) Old 02-14-2017, 12:02 AM
Member
 
Primetime_88's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Wisconsin
Posts: 33
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Garage
Might be a dumb question, but how do you restart it? Just shutting the car off and back on?
Primetime_88 is offline  
post #3 of 25 (permalink) Old 02-14-2017, 06:41 AM
Senior Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: SLC
Posts: 359
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 92 Post(s)
Garage
Quote:
Originally Posted by Primetime_88 View Post
Might be a dumb question, but how do you restart it? Just shutting the car off and back on?
You can do a soft reset of the infotainment system by holding the audio power button down for like 5 seconds
Coahman is offline  
 
post #4 of 25 (permalink) Old 02-14-2017, 08:38 AM
Member
 
Primetime_88's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Wisconsin
Posts: 33
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Garage
Got it. Thanks.
Primetime_88 is offline  
post #5 of 25 (permalink) Old 02-14-2017, 10:36 AM Thread Starter
Senior Member
 
Z74Q60's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Indiana
Posts: 175
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
(Thread Starter)
Yes, what Coahman said above.

1974 260Z 2+2..Original owner
1989 Maxima SE...Gone
1990 300ZX NA...Gone
1990 300 ZX TT...Gone
2002 Infiniti Q45
2009 370Z...Gone
2017 Infiniti Q60 RS400 AWD
Z74Q60 is offline  
post #6 of 25 (permalink) Old 02-15-2017, 01:10 AM
Member
 
Foosh's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Lothian MD
Posts: 81
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Garage
This is a bit of an epidemic on many modern cars from all manufacturers. Everything is now software driven, and Bill Gates has taught us the necessity of control-alt-delete and restart when software locks up. The reset method varies, but the same principles apply.

I've had a half dozen cars from different manufacturers now, where most strange glitches like this are cured by shutting down and restarting. I've even had to disconnect the positive battery cable, and reconnect to clear some of the gremlins.

However, it's been so far so good w/ the Q60.

2017 Infiniti Q60 RS400 AWD, Graphite Shadow
2015 Jeep Cherokee Trailhawk, Anvil
2014 Corvette (C7) Z51 Convertible, Black

Last edited by Foosh; 02-15-2017 at 01:15 AM.
Foosh is offline  
post #7 of 25 (permalink) Old 02-15-2017, 04:16 AM
Senior Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: SLC
Posts: 359
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 92 Post(s)
Garage
Yeah, Infiniti's infotainment system seems to be surprisingly reliable. I only had to reset it on my Q50 once in the 14 months I owned it. I've heard from Lexus and Mercedes owners that they often have to reset theirs on a monthly basis.
Coahman is offline  
post #8 of 25 (permalink) Old 02-16-2017, 10:42 AM Thread Starter
Senior Member
 
Z74Q60's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Indiana
Posts: 175
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
(Thread Starter)
Now the audio system spends about half its time dead! The reboots do not solve the issue. I have set up an appointment to have it checked out. I hate the idea of a brand new car being torn apart looking for gremlins!
Bevo Horn likes this.

1974 260Z 2+2..Original owner
1989 Maxima SE...Gone
1990 300ZX NA...Gone
1990 300 ZX TT...Gone
2002 Infiniti Q45
2009 370Z...Gone
2017 Infiniti Q60 RS400 AWD
Z74Q60 is offline  
post #9 of 25 (permalink) Old 02-16-2017, 10:46 AM
Super Moderator
 
Bevo Horn's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
Location: Houston, TX
Posts: 2,461
Mentioned: 28 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 486 Post(s)
Garage
Quote:
Originally Posted by Z74Q60 View Post
Now the audio system spends about half its time dead! The reboots do not solve the issue. I have set up an appointment to have it checked out. I hate the idea of a brand new car being torn apart looking for gremlins!
That sucks. Keep us updated.

2017 Q60 Red Sport 400 Pure White / Monaco Red
Premium Plus Package 3.0t Sport / Silver Optic Fiber Interior Trim / INFINITI Radiant Illuminated Kick Plates / INFINITI Radiant Grille Emblem / Infiniti Sport Exhaust Kit
Bevo Horn is online now  
post #10 of 25 (permalink) Old 02-17-2017, 07:20 AM
Member
 
Primetime_88's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Wisconsin
Posts: 33
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Garage
Quote:
Originally Posted by Z74Q60 View Post
Now the audio system spends about half its time dead! The reboots do not solve the issue. I have set up an appointment to have it checked out. I hate the idea of a brand new car being torn apart looking for gremlins!
Good luck man. Hopefully it's a quick fix.
Primetime_88 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome