Infiniti Q60 Forums banner

1 - 19 of 19 Posts

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Discussion Starter #1
I have been experiencing engine cutting out during spirited launches from stop. Sometimes it's in second gear others in 3rd gear, it's all over the place. First time I noticed is when I was going up a hill, but it also happens during flat runs. I don't recall how much fuel I had the first time, but it definitely is much more prevalent when at roughly 1/4 tank or less. No CEL or warnings coming up, although I don't have a OBDII scanner currently to see if there is anything on the back end.



Pretty sure it's starving fuel so it's either the tank pump, pump pickup tube or poor design? Talked to Dealership Service department and there are no known issues with the fuel design and they will need to replicate the situation so they can determine the issue for themselves.



2018 Q60RS
FI Cat Back
HKS Lower Downpipes
 

·
Super Moderator
Joined
·
2,980 Posts
We had a member that ran his Q60 at the drag strip regularly. He never reported such an issue.
 

·
Registered
Joined
·
220 Posts
Traction control? Are you tuned?


I have seen two similar reports; one because the filter sock on the LPFP had a little build-up that prevented sufficient fuel flow during full throttle, one because the tune and engine build exceed the capabilities of the OEM LPFP and the engine was not getting enough fuel on an aggressive tune.
 

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Discussion Starter #4
Cat back FI and HKS lower down pipes with Stock Tune. Tried disabling the traction controls and have the exact same issue. A contaminated sock or faulty LPFP is my guess. I'll keep everyone posted once the dealership confirms the issue.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Same issue with my 2019 RS 400 with ~ 9K miles. Pure stock setup. Doesn't seem to be matter what drive mode or fuel tank status. Only happens maybe one of 50 times pulling away from a stop. 2-3 seconds of hesitation before the power kicks in. Just enough of an issue to make me have it in the back of my mind when accelerating out into on-coming traffic. Took it to the dealer and they spent a day trying (unsuccessfully) to replicate. Also told me they had never heard of this being an issue. Not sure how to pursue.
 

·
Registered
Joined
·
220 Posts
Do you hear the wheels chirp Before or when it occurs? It sounds like traction control ...
 
  • Like
Reactions: WShade

·
Registered
Joined
·
11 Posts
I’m having a similar issue at rolling speeds though. I could be cruising down the fwy and if I get in it I experience a Delay then I’ll feel the power. Doesn’t happen all the time but pretty often, have any of you experienced this ?
 

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Discussion Starter #9
Update: Took it to the dealership with under 1/4 tank and I was able to replicate issue without a problem. The mechanic I took for a spin was stunned as he has never had anyone come in with the issue. They ended up attaching a fuel pressure gauge which they monitored while driving. As I suspected, they were able to confirm fuel pump/sock issue. I am going to pick up the car tomorrow and will find out exactly what the culprit was.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Update: Took it to the dealership with under 1/4 tank and I was able to replicate issue without a problem. The mechanic I took for a spin was stunned as he has never had anyone come in with the issue. They ended up attaching a fuel pressure gauge which they monitored while driving. As I suspected, they were able to confirm fuel pump/sock issue. I am going to pick up the car tomorrow and will find out exactly what the culprit was.
Ever figure out what was wrong? This also happens with my Q60 RS as well.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
I have been experiencing engine cutting out during spirited launches from stop. Sometimes it's in second gear others in 3rd gear, it's all over the place. First time I noticed is when I was going up a hill, but it also happens during flat runs. I don't recall how much fuel I had the first time, but it definitely is much more prevalent when at roughly 1/4 tank or less. No CEL or warnings coming up, although I don't have a OBDII scanner currently to see if there is anything on the back end.



Pretty sure it's starving fuel so it's either the tank pump, pump pickup tube or poor design? Talked to Dealership Service department and there are no known issues with the fuel design and they will need to replicate the situation so they can determine the issue for themselves.



2018 Q60RS
FI Cat Back
HKS Lower Downpipes
Honestly at this point I don't know why SOMETIMES my Q60 it launches amazing and other times it launches like I'm a prius during rush hour. Don't know if anyone has experienced this but I build boost at 2k RPM and launch when I've hit 1-1.2 psi, when the car wants it launches amazing don't get any wheel spin (probably due to the Federal RS-RR's I'm running) get really good clean passes. Other times the car builds boost and everything looks fine until I let go of the brake, the car gets off the line as if I was at 1/4th on throttle then the turbos kick in ages after like when I'm at 5K. Help???? (running custom map 6 on my JB4)
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Feels like i've been getting this issue. Just picked up this Q60 about a week ago. Had a q50 TT before this. At WOT, sometimes the car will totally take off. Other times there's nothing then suddenly at like 4k BAM tons of power. Another time i'm going slightly uphill but feels like no power just barely making it in automatic... switch to "manual", downshift to 2nd and finally rpms get high enough and power returns.
 

·
Super Moderator
Joined
·
2,980 Posts
Feels like i've been getting this issue. Just picked up this Q60 about a week ago. Had a q50 TT before this. At WOT, sometimes the car will totally take off. Other times there's nothing then suddenly at like 4k BAM tons of power. Another time i'm going slightly uphill but feels like no power just barely making it in automatic... switch to "manual", downshift to 2nd and finally rpms get high enough and power returns.
Did you buy it new? If not, how many miles on the clock? Which model Q60 is it?
 

·
Super Moderator
Joined
·
2,980 Posts
It's the LUXE model with roughly 400km's (248 miles) on it. (it's a 2019)
You might play around with the driving modes and see if that makes a difference
 
  • Like
Reactions: multiplexor

·
Registered
Joined
·
4 Posts
No, no wmi. Just 94 octane. I've been good to not push the car. On map 7 with latest update should be auto managed boost. However yeah I haven't been going crazy with it cause there's so little km's on it right now. Although before I added the jb4 I had noticed a weird low power feeling when going up a hill. Weird tho is after those 2 times, I haven't experienced it again. Going to keep a close eye on it.
 

·
Registered
Joined
·
89 Posts
I thought map 7 was the WMI map? Honestly, I'd leave the JB4 off until after your break in period.

As for driving modes, I personally prefer sport mode as it doesn't downshift as soon as normal which makes the car feel more responsive.
 
1 - 19 of 19 Posts
Top