Infiniti Q60 Forums banner
21 - 40 of 139 Posts
Pomyślałem, że zamieszczę kilka zdjęć konfiguracji faze2988 na Avant Garde M632, z którą mu pomogliśmy.
Więc może możesz pomóc komuś z liczbami, które są cytowane dla dopasowania felg i kół.

Więc mam 2017 AWD 3.0 premium.

Co oznaczają liczby dla felg? Przykład to 19" 9.5. Wiem, co to 19, ale co to 9.5, i widzę, że ludzie mówią +20 lub +45. Nie mam pojęcia, co to znaczy.

Więc może możesz pomóc komuś z liczbami, które są cytowane dla dopasowania felg i kół.

WIĘC mam 2017 AWD 3.0 premium.

Co oznaczają liczby dla felg? Przykład to 19" 9.5. Wiem, co to jest 19, ale co to jest 9.5, i widzę, że ludzie mówią +20 lub +45. Nie mam pojęcia, co to znaczy.
Hej Richard

Powiedzmy na przykład, że koło ma wymiary 19X9.5 +25.

19 - Średnica
9.5 - szerokość koła (od siedziska do siedziska)
+25 - odsadzenie koła (dodatnie 25 mm od środka)

Image

Teraz, jeśli chodzi o koła w dzisiejszym przemyśle, większość kół będzie miała ustalony profil wklęsłości w każdym rozmiarze szerokości i tylko dlatego, że ma niższą opcję odsadzenia, zazwyczaj nie oznacza to, że będzie miało znacznie głębsze wklęsłe. Większość producentów zza oceanu zmieni grubość tylnej podkładki dla różnych odsadzeń.

Hej Richard

Załóżmy na przykład, że koło ma wymiar 19X9,5 +25.

19 - Średnica
9,5 - szerokość felgi (od osadzenia stopki do osadzenia stopki)
+25 - odsadzenie koła (dodatnie 25 mm od środka)

Image

Teraz, jeśli chodzi o koła w dzisiejszym przemyśle, większość kół będzie miała ustalony profil wklęsłości w każdym rozmiarze szerokości i tylko dlatego, że ma opcję niższego odsadzenia, zazwyczaj nie oznacza to, że będzie miało znacznie głębsze wklęsłość. Większość producentów zza oceanu zmieni grubość tylnej podkładki dla różnych odsadzeń.
Dziękuję, tego właśnie potrzebowałem.

Cóż, dostałem wynik. Postanowiłem zadzwonić bezpośrednio do Rohany, a te Rc9 są cholernie ciężkie i ważą 32 funty, a 24 dla Rf2.
Dla każdego, kto szuka wagi modelu oem RS z 2017 roku, ważą one 61 funtów z oponami Dunlop RF 245-40-19.

Fajny zestaw! Na czym jest obniżony?

Moje nowe koła

Ace Alloy SL-M Flat Black z obrobioną krawędzią
255/35/20 Sumitomo

Na początku nie byłem pewien, czy mi się podobają, ale kiedy zacząłem robić zdjęcia, wtedy naprawdę zacząłem je lubić.
Myślałem o zrobieniu wszystkiego na czarno, ale zmieniłem zdanie. Myślę, że zachowam swoje chromy.

Attachments

Ace Alloy SL-M Flat Black w/ Machined Lip
255/35/20 Sumitomo

Na początku nie byłem pewien, czy mi się podoba, ale kiedy zacząłem robić zdjęcia, wtedy naprawdę zacząłem je lubić.
Myślałem o zrobieniu wszystkiego na czarno, ale zmieniłem zdanie. Myślę, że zachowam swoje chromy.
Wygląda dobrze! Uwielbiam efekt końcowy.

Wygląda dobrze! Uwielbiam efekt końcowy.
Ja też, nie mogę przestać na to patrzeć, kiedy parkuję. Dzięki za całą pomoc, wszystko pasowało świetnie. Oczywiście sklep, który je zainstalował, kilka razy mnie wystraszył. Najpierw powiedzieli, że nakrętki nie będą pasować, wtedy powiedziałem im, że powinny być dołączone do kół. Potem powiedzieli, że potrzebuję dystansów. Powiedziałem im, czy otworzyli paczkę, tak, też tam były.
Ogólnie rzecz biorąc, łatwy i świetny zakup.
Dziękuję.

Oszałamiający! Czy ktoś jeszcze widzi te zdjęcia i myśli, że byłoby wspaniale zmieniać kolory z dnia na dzień, ponieważ wszystkie wyglądają świetnie!

21 - 40 of 139 Posts