Infiniti Q60 Forums banner

Przedłużenie gwarancji Turbo

4.6K views 24 replies 11 participants last post by  SUBSPEED  
#1 ·
Opublikowano wczoraj na Reddicie... wygląda legitnie, ale nie mogę tego nigdzie indziej znaleźć.
Czy można założyć, że obejmuje to zarówno Kanadę, jak i USA?

#3 ·
Nie wiem, stary... Mogę się mylić, ale język wydaje mi się zbyt mało prawniczy. Brzmi zbyt bardzo tak, jakby zostało to napisane przez entuzjastę, a nie przez dział prawny. Nie ekscytowałbym się jeszcze zbytnio...

#7 ·
FWIW, właśnie otrzymałem pocztą rozszerzoną gwarancję na turbosprężarkę, która znacznie różni się od "Biuletynu serwisowego" opublikowanego powyżej. Mój egzemplarz jest wydrukowany na grubym kartonie, wydany przez Nissan North America Consumer Affairs w TN i zawiera mój numer VIN oraz kod QR. Jest specjalna notatka dla właścicieli z Kalifornii (ja) i instrukcje dla właścicieli, którzy już wymienili swoje turbosprężarki "z własnej kieszeni" (nie ja). Z pewnością wygląda na wystarczająco legalny i spodziewam się, że wielu innych zarejestrowanych właścicieli wkrótce otrzyma to samo powiadomienie.

#8 ·
FWIW, właśnie otrzymałem pocztą rozszerzoną gwarancję na turbosprężarkę, która znacznie różni się od powyższego "Biuletynu serwisowego". Moja kopia jest wydrukowana na grubym kartonie, wydana przez Nissan North America Consumer Affairs w TN i zawiera mój numer VIN oraz kod QR. Jest specjalna notatka dla właścicieli z Kalifornii (ja) i instrukcje dla właścicieli, którzy już wymienili swoje turbosprężarki "z własnej kieszeni" (nie ja). Z pewnością wygląda na wystarczająco legalne i spodziewam się, że wielu innych zarejestrowanych właścicieli wkrótce otrzyma to samo powiadomienie.
Jeśli wpiszesz tutaj swój numer VIN, czy otrzymasz wynik dotyczący wezwania do serwisu?

#9 ·
Dobre przemyślenie, Bevo. Sprawdziłem mój numer VIN pod kątem aktualnych wezwań do naprawy i nic nie wyszło, być może dlatego, że to powiadomienie jest technicznie "przedłużeniem gwarancji", a nie faktycznym wezwaniem do naprawy. Oto powiadomienie, które otrzymałem, abyś mógł ocenić (moje dane osobowe/kod QR są zaciemnione).

• Like
Reactions: Bevo
#12 ·
Jasne, mam swoje - 10 lat lub 120 000 mil! 😎

#13 ·
O, przeczytaj specjalne ogłoszenie dla tych, którzy już naprawili swoje Turbo!

• Like
Reactions: Bevo
#14 ·
Opublikowano wczoraj na Reddicie... wygląda legitnie, ale nie mogę tego nigdzie indziej znaleźć.
Czy można założyć, że obejmuje to zarówno Kanadę, jak i USA?

View attachment 28333
Niedawno kupiłem Nismo Z 2024 i zastanawiałem się, jak bardzo różne są turbosprężarki i czy gwarancja zmieniłaby się również dla tego samochodu...

#15 ·
Niedawno kupiłem Nismo Z z 2024 roku i zastanawiałem się, jak bardzo różne są turbosprężarki i czy gwarancja zmieniłaby się również dla tego samochodu...
Mało prawdopodobne, że kiedykolwiek miałoby to zastosowanie do Z, ponieważ dotyczy tylko modeli do 2018 roku na 50 i 60. Przypuszczalnie problem został naprawiony lub przynajmniej ulepszony w modelach 19+.

• Like
Reactions: chadhunley
#21 ·
2017 Q60S 45 tys. mil. Wydawał dźwięk gwizdu, zawiozłem go i potwierdzili biały dym z wydechu i olej w turbosprężarkach. Gwarancja się tym zajęła. Wymieniono obie i przeprogramowano ECU.

Ale właśnie go odebrałem po tygodniu i ten sam dźwięk powraca w dniu, w którym go odebrałem. SMH…

WTF?!? Planuję znowu go zawieźć. Co jeszcze to może być? Pasek, łożysko? Gwiżdże tylko przy dużym przyspieszeniu.

#24 ·
Zabrałem pojazd na wymianę oleju przy przebiegu 37 000 mil. Dealer zauważył olej w turbosprężarkach, więc zostaną one wymienione w tym tygodniu w ramach kampanii.

• Like
Reactions: Hugoagogo and Bevo
#25 ·
Image

Dostajesz turbo,
TY dostajesz turbo,
KAŻDY DOSTAJE TURBO! :ROFLMAO: